Door het coronavirus dreigt een ongekende economische en sociale crisis. De komende tijd moeten politici in het Europees Parlement ingrijpende besluiten nemen. Eigenlijk moet al het beleid opnieuw naar de tekentafel: noodpakketen, gezondheidszorg, klimaatmaatregelen, industrie, onze relatie met China, en nog veel meer.

Daarom: Goedemorgen Europa. De nieuwe wekelijkse talkshow waarin onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement het debat met elkaar en het gesprek met u aangaan. Elke dinsdagochtend tussen 9 en half tien een vers onderwerp voor bij je ontbijt.

Kijk en praat mee via www.goedemorgeneuropa.nl.

Goedemorgen Europa. De dicht bij je bedshow!

​Contact met ons

Voor vragen en opmerkingen, suggesties voor een aflevering of als u als organisatie een bijdrage wil leveren aan een aflevering.

Uw bericht komt bij de makers terecht, niet bij de opdrachtgevers of Europarlementariërs.

​Presentatie: Rogier Elshout

Rogier Elshout is dagvoorzitter, presentator en programmamaker. Zijn stijl is luchtig en met humor, maar wel gelijk de diepte in, recht op het doel af en altijd interactief. Met meer dan 10 jaar professionele ervaring helpt hij oprachtgevers meer uit hun evenementen te halen. Hij werkt in Nederland, de EU en Oeganda.

Sinds zijn 18e jaar is Rogier gefascineerd door de Europese Unie. Hij heeft een bureau gericht op de Europese Unie, want congressen in de EU zijn vaak onnodig saai en wil die leuker maken. Hij is de presentator van de talkshow Brussels Bubbles: de politainmentshow met smeuige verhalen uit de Europese keuken.


​Productie: Lianne de Jong

De wereld verandert snel. Als creatieve denker en doener gaat mijn hart daar sneller van kloppen. Met een hoofd vol ideeën en een hart vol dienstverlening help ik u graag met uw uitdaging. Als alumnus van European Studies in Maastricht weet ik hoe spannend Europa kan zijn, we moeten het alleen helderder communiceren. Als conceptontwikkelaar en communicatieadviseur kruip ik in het hoofd van uw doelgroep. Wat zijn hun drijfveren en hoe kunnen we die ombuigen naar kansen en succes? Het is een feest om dit elke dag te mogen doen! Opdrachtgevers omschrijven mij als bevlogen, to-the-point en met een grote glimlach.

Lianne de jong

Lianne de Jong

Opdrachtgever

Het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Den Haag geeft een gezicht aan het Europees Parlement en de Europarlementariërs in Nederland. Het is tevens de spreekbuis van het Europees Parlement in Nederland. Het bureau heeft tot taak de Nederlandse burger op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de Europese politiek en de specifieke rol van het Europees Parlement daarin. Dat kan via het internet: met behulp van social media, online evenementen en informatie op onze website. Maar het bureau organiseert ook debatten door het hele land, bezoeken aan het Huis van Europa en beantwoordt vragen van onder andere studenten of journalisten.

www.europeesparlement.nl